Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!

Biszkopt – podstawowy przepis na idealny wypiek

 

Podstawowy przepis na idealny biszkopt : ) Jest on bazą wszystkich tortów i ciast bazujących na biszkopcie. Delikatny i puszysty, zawsze wychodzi perfekcyjnie.

 

 

Składniki:

  • 4 łyżki mąki
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru

 

 UWAGA! W razie jakichkolwiek problemów z odmierzaniem składników zapraszam do działu POMOC KUCHENNA gdzie odnajdziecie Przeliczniki miar  i wag najczęściej używanych produktów.

 

Wykonanie:

Jajka ubić z cukrem na bardzo gęstą pianę (miksujemy ok. 30 min). Mąkę przesiać przez sitko i delikatnie wymieszać z pianą. Piec przez ok 30 min w 190°C. Biszkopt zawsze wychodzi idealny! I to wszystko :) Trzeba zawsze pamiętać aby dobrze wystudzić biszkopt przed przystępowaniem do kolejnych kroków w wykonywaniu danego tortu / ciasta.

 

MAKING OFF – Biszkopt

1

2

3

4

  4 comments for “Biszkopt – podstawowy przepis na idealny wypiek

  1. 9 maja 2014 at 14:14

    Pięknie wyszedł Ci ten biszkopt! Nie dziwie się, skoro miksowałaś 30 minut :)

  2. Pingback: Tort Nutella
  3. Musia
    11 maja 2014 at 14:15

    Super! Taki wysoki, taki mięciutki, ulala :) mmmmmmmmmm

  4. Greg
    11 maja 2014 at 14:40

    Niewiele wiem o pieczeniu biszkoptu, ale te tutaj wyglądają idealnie :) Wyprobuję przepis, na pewno .

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *